Alimentația Antiinflamatorie: Ghidul Complet pentru o Sănătate Optimă. Inflamația cronică este un factor de risc pentru multe boli, inclusiv bolile de inimă, diabetul și afecțiunile autoimune. Din fericire, dieta joacă un rol crucial în modularea răspunsului inflamator al organismului. Alimente care Combat Inflamația Legume cu Frunze Verzi: Spanacul, kale-ul și alte legume cu frunze verzi […]
Salată gustoasă
PrinteazaSalată gustoasă din: rosii, cartofi, telina, ceapa, oua, vinegreta, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g roşii
- 500 g cartofi
- 1—2 ţeline
- 1—2 cepe (mici)
- 2 ouă (răscoapte)
- vinegretă
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Salată gustoasă: Curăţăm roşiile de seminţe şi de pieliţă şi le tăiem în cuburi sau ca tăiţeii.
Fierbem cartofii şi îi tăiem în cuburi sau ca tăiţeii. Alegem o ţelină care sg nu fie lemnoasă, o curăţăm, o tăiem în cuburi mici şi o fierbem în apă clocotită cu sare.
Tăiem ceapa în felii subţiri, rotunde, şi o desfacem în inele. Tocăm ouăle. Punem totul într-o salatieră.
Pregătim într-o farfurie o vinegretă cu oţet, ulei, sare şi piper, bine amestecate, şi o turnăm peste salată. Amestecăm bine şi presărăm salata cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!
Calcan la Cuptor cu Legume din: calcan, cartofi, morcovi, sparanghel, lamaie, usturoi, ulei, sare, piper, ierburi. Calcanul la cuptor cu legume reprezintă o simbioză perfectă între darurile mării și cele ale pământului, oferind un festin de arome și texturi. Această rețetă îmbină delicatețea calcanului cu prospețimea legumelor de sezon, creând un preparat sănătos, colorat și […]