Menta, cunoscută științific sub numele de Mentha, este o plantă aromatică apreciată pentru aroma sa răcoritoare și utilizările sale variate. În acest articol, vom explora istoria mentei, modul în care este cultivată, zonele geografice unde crește și impactul ei în diverse culturi. Istoria Mentei – Origini Antice […]
Salata de heringi cu legume
PrinteazaSalata de heringi cu legume din: heringi sarati, cartofi, ceapa, castraveti, oua, masline, otet, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g heringi sarati
- 800g cartofi
- 300g ceapa
- 300g castraveti acri
- 3 oua
- 150g masline
- 50ml otet de mere
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salata de heringi cu legume: Heringii se tin în apa ca sa se desareze bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb întregi, în coaja, apoi se lasa la racit. Se curata si se taie în cubulete.
Ceapa se curata, se taie în rondele si se sareaza. Castravetii se taie în cubulete. La fel si ouale fierte tari. Ingredientele astfel pregatite se amesteca toate cu grija pentru a nu le turti.
Deasupra se toarna un sos din ulei amestecat cu otet de mere, cu sare si piper. Aceasta salata se serveste cu felii de pâine prajita.
Pofta buna!
Ciolan la Cuptor cu Aromă de Miere și Muștar
din: ciolan de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, frunze de cimbru. Ciolanul la cuptor cu aromă de miere și muștar este o mâncare tradițională cu o notă modernă, perfectă pentru o cină deosebită sau o ocazie specială. Acest deliciu culinar îmbină […]