Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

Printeaza

Salata de homar cu fenicul si maioneza cu portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa, foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie, sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar.

 

Ingrediente:Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

pentru salată:

  • 3 homari (500-600 g fiecare)
  • 3 bulbi de fenicul

pentru supa de legume:

  • 1 morcov
  • 1 tijă de ţelină
  • 1/2 ceapă
  • 1 foaie de dafin
  • 40 ml oţet
  • 2 1 apă
  • sare

pentru maioneză:

  • 350 ml ulei de arahide
  • 3 ouă
  • 1/2 portocală
  • 1/2 lămâie
  • sare şi piper

pentru asezonare:

  • 100 g măsline negre fără sâmburi
  • 4 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1 legătură de mărar
  • 1/2 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-o oală apa, legumele, curăţate şi tăiate bucăţi mari, oţetul, foaia de dafin şi un praf de sare şi dă-le la fiert.

Când clocoteşte apa, scufundă homarii întregi şi fierbe-i 10 minute. Scurge-i de apă şi trece-i sub un jet de apă rece.

In aşa fel îi vei putea decortica mai uşor.

Ia jumătatea de portocală şi rade-i coaja, apoi stoarce-i sucul. Intr-un castron, bate cu telul gălbenuşurile, zeama de lămâie, sucul de portocală şi puţină sare.

Toarnă uleiul de arahide în fir subţire, bătând în continuare cu te­lul. Adaugă coaja rasă de portocală şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Taie feniculul în felii subţiri (cel mai bine ţi-ar reuşi dacă ai folosi un dispozitiv special pentru feliat), opăreşte-l 3 minute în apă clocotită cu sare, scoate-l şi lasă-l să se răco­rească, apoi asezonează-l cu zeama de lămâie amestecată cu uleiul, un praf de sare şi mărarul tocat.

Taie homarul în medalioane şi montează-1 pe farfurie, pe un pat de fenicul (sau alături de el) şi maioneză (pre­parată din ingredientele indicate).

Decorează cu măsline şi stropeşte cu puţin ulei de măsline extravirgin.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.