Homari cu sos din: cozi de homar, unt, sare, piper, furnze de laptuce, salata romana, iceberg, ridichi, miere, suc de portocale, otet din vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cozi de homar congelate 1 lingura unt topit sare si piper dupa gust frunze de laptuca, salata romana, iceberg 4 ridichi, taiate felii subtiri sos: 1/4 cana […]
Salata de homar cu porumb
PrinteazaSalata de homar cu porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper.
- 2 homari, fierti
- 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul)
- 1 legatura de ridichi
- 150 g de porumb din conserva
- 2 cepe mici
- 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otet din vin rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati homarii: separati capul de corp. Cu o foarfeca solida, taiati carapacea de-a lungul burtii si desprindeti coada fara sa o faramitati.
Taiati carnea in felii simetrice si rupeti clestii pentru a extrage partea comestibila.
Spălaţi şi zvântaţi salatele. Curanţi ridichile, apoi tăiaţi-le în rondele fine. Curăţaţi cepele mici şi tocaţi-le mărunt.
Intr-un castron, turnaţi uleiul, oţetul, sarea, piperul, şi omogenizaţi totul folosind o furculiţă.
Adăugaţi ceapa de tuns şi cepele mici, mărunţite, şi amestecaţi din nou.
Puneţi frunzele de salată şi feliile de homar într-o salatieră, repartizaţi rondelele de ridiche, adăugaţi boabele de porumb, adăugaţi compoziţia obţinută anterior şi serviţi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Homari cu sos
Reteta zilei: Salata de porumb cu rosii si mozzarella
Salata de porumb cu rosii si mozzarella din: otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, porumb, rosii, ceapa verde, mozzarella, busuioc. Ingrediente dressing: 2 linguri otet de vin alb 2 linguri ulei de masline 1 lingurita de sare Piper negru proaspat macinat Ingrediente salata: 3 bucati porumb 1 cana rosii, injumatatite 2 […]
Pofta buna!