Salata hranitoare

Printeaza

Salata hranitoare din: salata, morcov, porumb, ceapa, branza feta sau telemea, nuca, oua, ulei, otet, usturoi, oregano, menta, mustar, miere, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 căpăţână salată verde
  • 1 morcov
  • 1 conservă mică boabe de porumb
  • 1 ceapă rosie
  • 100 g brânză feta sau telemea
  • 2 linguri miez de nucă pisat
  • 2 ouă fierte tari
  • 75 ml ulei de măsline
  • 25 ml oţet
  • 2 căţei de usturoi
  • oregano si mentă proaspete
  • 1 linguriţă mustar
  • 1 linguriţă miere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se despart frunzele de salată verde şi se spală bine. Se curăţă morcovii şi se rad. Se lasă să se scurgă conserva de porumb.

Se curăţă ceapa şi se taie rondele, cu un cuţit bine ascuţit.

Se amestecă într-un bol legumele tăiate bucăţi cu telemea zdrobită, porumb şi miez de nucă pisat.

Se aşază deasupra ouăle fierte tare, tăiate felii.

Se prepară sosul: se amestecă maioneza cu muştar, miere şi oţet.

Se adaugă usturoi pisat, oregano şi mentă tocate, sare şi piper după gust.

Sosul se serveşte alături de salata de legume cu brânză şi ouă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.