Salata de hrisca si merisor
PrinteazaSalata de hrisca si merisor din: boabe de hrisca, fistic, merisor, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, patrunjel.
- 190 g boabe de hrsica
- 2 linguri de fistic, curatat
- 80 g merisor uscat
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 60 ml suc de lamaie
- 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Torni într-o oală 375 ml apă, o acoperi şi o laşi să dea în clocot la foc iute. După aceea reduci flacăra la minimum şi înglobezi repede boabele de hrişcă. Fierbi lent, acoperit, timp de 10 minute, după care stingi focul.
Intre timp, întinzi fisticul pe o tavă de copt şi-l prăjeşti 3-5 minute, până când se rumeneşte puţin. Laşi să se răcească şi-l toci mare. Amesteci repede merişorul cu boabele de hrisca şi acoperi oala din nou, lăsând să mai stea aşa 5 minute.
Pui compoziţia într-un castron mai mare şi o laşi să se răcească încet, amestecând ocazional.
Adaugi 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat şi fisticul prăjit. Amesteci bine şi serveşti salata imediat, cât este proaspăt preparată.
Salata de hrisca si merisor
Poftă bună!