Salata de iarna cu varza rosie si sfecla
PrinteazaSalata de iarna cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla, ceapa, chivas, ardei gras, rosie, nuci, lamaie, portocala, ulei de alune, ulei de rapita, ulei de nuca, coriandru, piper, sare.
- 1/2 varza rosie
- 1 sfecla
- 1 ceapa
- 2 fire de ceapa chivas
- 1/2 ardei gras
- 1 rosie
pentru sos:
- 10 nuci decojite
- 1/2 lamaie
- 1/2 portocala
- 2 lingurite cu ulei de alune
- 1 lingurita cu ulei de rapita
- 2 lingurite cu ulei de nuca
- coriandru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castronel, amestecă uleiul de alune cu cel de nuci şi rapiţă şi zeama de lămâie şi portocală.
Adaugă nucile tocate, un praf de sare şi piper. Lasă sosul la rece. Separat, spală sfecla şi pune-o la copt în cuptor.
Dacă te grăbeşti, poţi s-o fierbi. Imediat ce s-a pătruns sfecla, curăţ-o şi tai-o în cubuleţe.
Amestecă sfecla cu varza tocată, ceapa tăiată mărunt şi cubuleţe de roşie şi ardei gras.
La final, aromatizează cu frunze de coriandru şi rondele de ceapă chivas. Toarnă deasupra sosul şi amestecă uşor.
Lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.
Salata de iarna cu varza rosie si sfecla
Pofta buna!