Salata de iarna

Printeaza

O reteta simpla de salata de iarna din: cartofi, sfecla rosie, oua, ceapa, masline, vinegreta si mazare boabe.

Ingrediente:Salata de iarna

  • 4-5 cartofi
  • 1 sfecla rosie (mijlocie)
  • 2-3 oua
  • 1 ceapa
  • 50-100 g masline
  • 100 g vinegreta (3 linguri ulei si 1 lingura otet) sau 100 g smantana acrisoara
  • 100 g mazare boabe (facultativ)

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, ii pui la fiert in coaja, in apa rece cu sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, dai focul la minim si fierbi cartofii timp de 30 de minute.

Cureti cartofii si dupa ce s-au racit, ii tai rondele subtiri.

Ii stropesti cu sosul vinegreta. Pui ceapa tocata pestisor si cu felii de sfecla coapta pe cae ai tinut-o de seara in otet amestecat cu sare si putin zahar.

Adaugi maslinele si rondelele de oua fiert. Facultati, pui si 100 g de mazare din conserva.

Salata de iarna

Salata de iarna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.