Salata de icre cu mustar
PrinteazaSalata de icre cu mustar din: peste, icre, ceapa, lamaie, mustar, apa minerala, telina, usturoi, ulei, sare.
- 1 peşte afumat
- 50 g icre
- 2 cepe
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri muştar
- 5 linguriţe apă minerală
- 1 ţelină
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Se amestecă icrele bine, se adaugă zeama de lămâie şi muştarul şi se bate cu furculiţa. Se adaugă treptat uleiul de măsline, bătând continuu cu furculiţa, ca să se lege ca la maioneză.
Dacă se întăreşte, se poate adăuga în compoziţie câte o lingură de apă minerală, pentru a se înmuia şi înmulţi.
La final se adaugă în amestec ceapa tocată fin, ţelina dată pe răzătoarea mică, precum şi peştele afumat desfăcut înainte de oase.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se dă salata la frigider timp de cca 30 de minute. Salata de icre se poate servi cu pâine prăjită, ornată cu legume şi verdeţuri.
Salata de icre cu mustar
Pofta buna!