Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii
PrinteazaO reteta de salata de ierburi pe bruschetta cu rosii din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare de mare, piper, paine, usturoi, zeama de lamaie, rucolla, tarhon, fenicul, menta si verdeturi aromatice.
- 3 sau 4 rosii coapte, de culori diferite, tocate mare
- ulei de măsline extravirgin
- otet balsamic
- sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit
- 4 felii de pâine, groase
- 1 căţel de usturoi, nedecojit, tăiat în două
- zeama de la 1/2 lămâie
- o mână mică de rucolla, spălată şi zvântată
- frunzele de la câteva fire de tarhon
- câteva frunze de fenicul
- frunze de mentă proaspătă
- 2 mâini de verdeţuri aromate (măcriş, busuioc, pătrunjel, mărar arpagic), spălate şi zvântate
opţional:
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe si tocat
Mod de preparare:
Dacă ai o tigaie-grătar, pune-o pe foc şi încinge-o bine. Dacă nu ai un astfel de vas, poţi folosi prăjitorul de pâine. Pune roşiile tocate într-un castron cu un strop de ulei de măsline extravirgin şi un pic de oţet balsamic. Amestecă totul şi adaugă sare. Poţi pune şi un ardei iute tocat.
Prăjeşte feliile de pâine, câte un minut pe fiecare parte. Când pâinea e rumenită, freac-o uşor cu partea tăiată a usturoiului. Prepară o vinegretă amestecând sucul de lămâie, de trei ori mai mult ulei de măsline extravirgin, sare şi piper.
Adăugă rucola şi ierburile şi amestecă. Imparte feliile de pâine pe patru farfurii şi acoperă-le cu roşiile tocate. Presară deasupra ierburi aromate. Opţional, poţi presăra pe salată puţină brânză de capră sfărâmată sau parmezan ras, chiar înainte de servire.
Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii
Pofta buna!