Salata in portocala
PrinteazaSalata in portocala din: carne de vita sau porc, cartofi, morcovi, castraveti, gogosari, oua, ulei, mustar, lamaie, portocale, sare, piper.
- 500-600 g carne macră de vită sau de porc
- 6 cartofi roşii de mărime medie
- 5 morcovi mari
- câte 2 borcane (de 850 g) castraveţi şi gogoşari muraţi
- 2 ouă
- 250 ml ulei
- 1 linguriţă muştar
- 1/2 lămâie
- 7 portocale de mărime aproximativ egală
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o pui la fiert într-o oală mai mare. Supraveghezi fierberea şi îndepărtezi spuma care se formează la început.
Când nu se mai ridică spumă, speli şi cureţi morcovii şi cartofii, apoi îi pui la fiert în vasul cu carne. între timp, tai murăturile în cubuleţe de 1 cm şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După ce carnea şi legumele s-au fiert şi s-au răcit, le tai în cubuleţe.
Prepari maioneza dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, muştar, ulei şi lămâie. Amesteci apoi carnea şi legumele tocate, cu murăturile şi maioneza. Mai adaugi, după gust, muştar, sare şi piper.
Speli portocalele şi le tai câte un căpăcel subţire, din ambele capete. Tai transversal portocalele, Ia două treimi din înălţime.
Părţile mici (cele de o treime) le pui deoparte, iar părţile rămase le scobeşti cu grijă, folosind o linguriţă şi păstrând un strat de miez pe fund.
Umpli părţile mari cu salată de boeuf şi acoperi cu maioneză şi căpăcelele tăiate prima dată. Aşezi pe platou bucăţile mici de portocale, acestea servind drept suporturi pentru portocalele umplute.
Salata in portocala
Pofta buna!