Salata islandeza cu pui, mango si papaya
PrinteazaSalata islandeza cu pui, mango si papaya din: vin alb sec, sare, boabe de piper negru, cimbru, lamaie, piept de pui, papaya, mango, mazare, spanac, nasturel, ulei, ceapa, pastă de curry, maioneză, coaja de lamaie, smântână, sos chutney, nuci, lime.
- 125 ml vin alb sec
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu boabe de piper negru
- 3 crenguţe de cimbru
- 1 lămâie tăiată în jumătate
- 4 file-uri de piept de pui
Pentru salata:
- 1 papaya mică, decojită, fără sâmburi
- 1 mango copt, decojit
- 1 mână cu mazăre
- 1 mână cu spanac şi năsturel
Pentru maioneza de curry:
- 1 lingură cu ulei
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 15 ml pastă de curry
- 125 ml maioneză
- coaja rasă fin şi sucul de la 1 lime
- 1 lingură cu smântână
- 2 linguri cu sos chutney
Pentru a servi:
- un pumn de nuci mărunţite şi uşor prăjite
- 1 lime, tăiată în patru
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare amestecă vinul cu sare, boabe de piper, cimbru şi o jumătate de lămâie.
Adăugă carnea de pui şi apă suficientă pentru a o acoperi.
Fierbe la foc mic timp de 10 minute, la de pe foc şi lasă să se răcească carnea în lichid, 30 de minute.
Taie papaya şi mango şi presară-le cu sucul de lămâie rămas.
Taie fiecare piept de pui în 6 fâşii. Amestecă mazărea cu spanacul, năsturelul şi fructele şi aranjează-le pe un platou.
Aşază carnea deasupra.
Pentru maioneza de curry, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa până se înmoaie, adaugă pasta de curry şi fierbe 1-2 minute.
Lasă să se răcească, apoi încorporează maioneza, coaja şi sucul de lămâie, smântână şi chutney.
Toarnă sosul obţinut peste pui. Presară deasupra nucile şi feliile de lime şi serveşte cu pâine prăjită.
Salata islandeza cu pui, mango si papaya
Pofta buna!