Salata italiana cu busuioc
PrinteazaSalata italiana cu busuioc din: ardei gras rosu, ardei verde, ceapa, ciuperci, ardei iute rosu, dovlecel, otet, foi de dafin, usturoi, busuioc, sare marina, piper si suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ardei gras verde
- 1 ceapă tăiată cubuleţe
- 50 g ciuperci de cultură
- 1/2 ardei iute roşu
- 1/2 dovlecel
- 1 lingură oţet cu verdeţuri
- 1 lingură apă
- 1 foie dafin
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 căţel usturoi
- frunzele de busuioc (pătrunjel)
- 1 praf sare marină
- 2 vârfuri cuţit piper
- 1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare:
Salata italiana cu busuioc: Speli cele două jumătăţi de ardei, le tai în două după ce le-ai scos seminţele şi părţile albe.
Le aşezi într-o tavă de copt prăjituri. Le rumeneşti uşor, cam 10 minute, în cuptorul încins dinainte.
Le scoţi din cuptor şi le laşi la răcit, apoi le îndepărtezi coaja. Tai cele două jumătăţi de ardei în bucăţele mici.
Cureţi ceapa, o speli, la fel procedezi şi cu ciupercile.
Amesteci, deoparte, oţetul cu 4 linguri de apă, foaia de dafin, sarea, piperul şi le pui la fiert. Adaugi ceapa şi ciupercile.
Laşi să fiarbă înăbuşit 15-20 minute. Cureţi dovlecelul şi îl tai rondele destul de groase.
Pui uleiul de măsline într- o tigaie, rumeneşti feliile de dovlecel, sărezi şi piperezi.
La urmă, adaugi căţelul de ustdroi zdrobit şi busuiocul tocat fin.
Pe o farfurie, aşezi ardeii, ceapa, feliile de dovlecel, ardeiul iute şi ciupercile.
Decorezi cu câteva frunze de busuioc sau pătrunjel după ce ai pus puţin suc de lămâie.
Pofta buna!