Salata italiana de calcan cu rucola si capere
PrinteazaSalata italiana de calcan cu rucola si capere din: calcan (proaspat sau congelat), salata rucola, rosii cherry, oua, pliculet de supa de peste cu vin si mirodenii, masline verzi, capere, castraveciori acri, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, patrunjel, sare, piper.
- 4 bucati de calcan (proaspat sau congelat)
- 200 g de salata rucola, gata preparata
- 250 g rosii cherry
- 2 oua
- 1 pliculet de supa de peste, cu vin si mirodenii
- 12 masline verzi, fara samburi
- 2 linguri de capere
- 2 castraveciori acri
- 1 lamaie
- 150 ml de ulei de masline
- 150 ml de vin alb sec
- 4 linguri de patrunjel taiat fin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert doi litri de apa impreuna cu vinul alb si supa de peste.
Cand clocoteste, adaugati bucatile de calcan si lasati-le sa fiarba 5 minute, daca sunt proaspete, si 10 minute, daca sunt congelate.
Scurgeţi-le, apoi îndepărtaţi cartilajul (operaţie realizată când peştele încă mai este cald; altfel, carnea se lipeşte).
Intre timp, puneţi cu grijă ouăle în apa clocotită şi fierbeţi-le cam 10 minute, suficient cât să se întărească.
Spălaţi salata, scurgeţi-o, spălaţi şi roşiile, sub jet de apă, şi zvântaţi-le.
Aşezaţi peştele pe farfurii şi adăugaţi salata şi roşiile. Tăiaţi în bucăţi mari ouăle decojite, castraveciorii, caperele şi măslinele.
Puneţi acest amestec într-un castron, împreună cu pătrunjelul, sucul de la lămâia stoarsă, uleiul, sarea şi piperul.
Omogenizaţi, amestecând cu o furculiţă, turnaţi pe farfurii şi serviţi cald.
Salata italiana de calcan cu rucola si capere
Pofta buna!