Salata italiana de paste cu peste

Printeaza

Salata italiana de paste cu peste din: paste, ton, sardele, masline verzi, capere, rosii, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline, sare si piper macinat.

Ingrediente:

  • 400 g paste fundite
  • 200 g ton in suc propriu
  • 800 g fileuri de sardele, in ulei de masline
  • 120 g masline verzi, umplute cu ardei
  • 30 g capere

pentru sos:

  • 3 rosii coapte
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire de busuioc
  • 4 fire de patrunjel
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu apa clocotita, opariti 2 rosii, timp de 30 de secunde. Curatati-le, taiati-le in doua si inlaturati semintele

. Taiati pulpa in cubulete mici. Puneti-le intr-o strecuratoare. Curatati si usturoiul. Spalati si uscati busuiocul si patrunjelul. Tocati totul marunt.

Pregatiti sosul: Intr-un vas adanc sau intr-un casron, amestecati pulpa de rosii, scursă, cu usturoiul şi verde- ţurile. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi uleiul de măsline. Amestecaţi totul cu atenţie şi păstraţi sosul la rece.

Fierbeţi pastele într-o cantitate mare de apă clocotită, cu sare, timp de 8-10 min, după gust (ideal ar fi ca pastele să fie fierte al dente).

Intre timp, scurgeţi tonul şi mărunţiţi-l. Tăiaţi fileurile de sardele în bucăţi mici. Spălaţi roşia rămasă şi tăiaţi-o în patru.

Scurgeţi bine pastele şi răsturnaţi-le peste sos. Amestecaţi totul bine şi adăugaţi tonul, fileurile de sardele, măslinele umplute, caperele şi sfer­turile de roşie.

Amestecaţi din nou preparatul şi serviţi călduţ sau rece.

 

Salata italiana de paste cu peste

Salata italiana de paste cu peste

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.