Salata italieneasca
PrinteazaSalata italieneasca
- 1 salată verde mare
- 1 ceapă
- 8 roşii mici
- 2 dovlecei mici
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/4 legătură arpagic
- 3 crenguţe busuioc
- 3 linguri oţet balsamic
- sare, piper
- 5 linguri ulei de măsline
- 75 g parmezan bucăţi
Preparare:
Pregătiţi salata şi legumele. Tăiaţi salata bucăţi, curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două sau în patru în funcţie de mărimea lor.
Tăiaţi dovlecelul felii rotunde, subţiri. Amestecaţi toate ingredientele pentru salată şi aşezaţi-le pe farfurii. Pentru dressing pregătiţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt. Amestecaţi-o cu oţet, sare şi piper.
La final încorporaţi uleiul şi condimentaţi totul iute. Presăraţi parmezanul peste salată şi, dacă doriţi, ornaţi-o cu pătrunjel. Puteţi servi salata cu chiflă ciabatta sau focaccia.
Pofta buna!