Salata cu jambon, branza si cicoare

Printeaza

Salata cu jambon, branza si cicoare din: cicoare cu frunze creţe, jambon Serrano, brânză tip şvaiţer sau emmental, miez de nucă verde, ulei de arahide, ulei de nuci, oţet, sare, piper.

Salata_cu_jambon_branza_si_cicoare

Ingrediente:

  • 1 capatana mare de cicoare, cu frunze creţe
  • 6 felii subţiri de jambon Serrano, crud
  • 300 g de brânză tip şvaiţer sau emmental
  • 150 g de miez de nucă verde
  • 2 linguri de ulei de arahide
  • 1 lingură de ulei de nuci
  • 1 lingură de oţet
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi salata şi zvântaţi-o. Tăiaţi bucăţile de jambon crud în felii subţiri, iar brânza în triunghiuri mari.

Preparaţi sosul: amestecaţi uleiul de arahide, uleiul de nuci, oţetul, sarea şi piperul, după care omogenizaţi cu furculiţa.

Puneţi împreună salata, feliile de jambon, brânza şi miezul de nucă, într-o salatieră.

Stropiţi cu vinegretă, amestecaţi bine, apoi împărţiţi com­poziţia pe farfurii.

 

Salata cu jambon, branza si cicoare

Salata_cu_jambon_branza_si_cicoare

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Cicoare inabusita

Salata de grepfrut cu bacon si cicoare

Salata de grepfrut cu bacon si cicoare din: grepfruturi roz, bacon, cicoare cu frunze crete, sa­lată batavia, cicoare roşie, zahăr roşu (de palmier),  unt, lamaie, ulei de măsline, ceapă de tuns, sare, piper macinat. Ingrediente: 3 grepfruturi roz 12 felii foarte subţiri de bacon 1 cicoare, cu frunze creţe 1 sa­lată batavia 1 cicoare roşie 4 linguri de zahăr roşu (de palmier) […]

Inghetata cu cicoare si nuci

Inghetata cu cicoare si nuci din: frişcă lichidă, lapte, zahăr, oua, cafea de cicoare, alune, castane glasate, fursecuri. Ingrediente: 250 ml frişcă lichidă 250 ml lapte 150 g zahăr 2 gălbenuşuri 3 linguri cafea de cicoare 50 g ciocolată neagră Pentru servit: alune castane glasate fursecuri Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu gălbenuşurile, apoi peste acestea se […]

 

Tarta cu dovleac si miere

Tartă cu dovleac şi cicoare

O reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă 125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină albă […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.