Salata de grepfrut cu bacon si cicoare din: grepfruturi roz, bacon, cicoare cu frunze crete, salată batavia, cicoare roşie, zahăr roşu (de palmier), unt, lamaie, ulei de măsline, ceapă de tuns, sare, piper macinat. Ingrediente: 3 grepfruturi roz 12 felii foarte subţiri de bacon 1 cicoare, cu frunze creţe 1 salată batavia 1 cicoare roşie 4 linguri de zahăr roşu (de palmier) […]
Salata cu jambon, branza si cicoare
PrinteazaSalata cu jambon, branza si cicoare din: cicoare cu frunze creţe, jambon Serrano, brânză tip şvaiţer sau emmental, miez de nucă verde, ulei de arahide, ulei de nuci, oţet, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 capatana mare de cicoare, cu frunze creţe
- 6 felii subţiri de jambon Serrano, crud
- 300 g de brânză tip şvaiţer sau emmental
- 150 g de miez de nucă verde
- 2 linguri de ulei de arahide
- 1 lingură de ulei de nuci
- 1 lingură de oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi salata şi zvântaţi-o. Tăiaţi bucăţile de jambon crud în felii subţiri, iar brânza în triunghiuri mari.
Preparaţi sosul: amestecaţi uleiul de arahide, uleiul de nuci, oţetul, sarea şi piperul, după care omogenizaţi cu furculiţa.
Puneţi împreună salata, feliile de jambon, brânza şi miezul de nucă, într-o salatieră.
Stropiţi cu vinegretă, amestecaţi bine, apoi împărţiţi compoziţia pe farfurii.
Salata cu jambon, branza si cicoare
Pofta buna!
poate iti place si:
Inghetata cu cicoare si nuci din: frişcă lichidă, lapte, zahăr, oua, cafea de cicoare, alune, castane glasate, fursecuri. Ingrediente: 250 ml frişcă lichidă 250 ml lapte 150 g zahăr 2 gălbenuşuri 3 linguri cafea de cicoare 50 g ciocolată neagră Pentru servit: alune castane glasate fursecuri Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu gălbenuşurile, apoi peste acestea se […]
O reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa, sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper. Ingrediente: 100 g faină albă 125 g margarină 50 ml apă sare pentru aluatul de tartă: 200 g faină albă […]
Pofta buna!