Salata cu creier de miel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: creierul de la un miel 300 g creier de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 150ml ulei sucul de la o lamaie sare piper […]
Salata Landaise
PrinteazaSalata Landaise din: pipote, spanac, smochine, foaie gras, piept de rata, jambon, hasmatuchi, ulei de masline si otet balsamic.
Ingediente:
- o caserolă mică de pipote conservate
- 100 g de fetică
- 100 g tulpini mici de spanac
- 4 ciuperci de Paris mari
- 4 smochine proaspete
- 100 g foie gras semifiert
- un pachet de piept de raţă afumat, feliat
- 100 g jambon crud
- 50 g seminţe de pin
- un buchet de hasmaţuchi
- vinegretă din ulei de măsline şi oţet balsamic
Mod de preparare:
Deschideţi caserola cu pipote. Puneţi-le pe hârtie absorbantă pentru a le degresa sau ţineţi-le la cuptor la 100° (treapta 3/4) timp de 15 minute.
Alegeţi şi spălaţi cu grijă runzele de fetică (salata-mielului) pentru a elimina nisipul. Spălaţi tulpinile de spanac. Scurgeţi. Puneţ-le deoparte.
Spălaţi şi uscaţi ciupercile. Indepărtaţi capătul cu pământ. Curăţaţi-le şi tăiaţi-le în lamele.
Puneţi salata în 4 farfurii.
Tăiaţi smochinele în patru şi aşezaţi-le pe frunzele de fetică şi pe ciuperci.
Tăiaţi bucăţele mici de foie gras cu ajutorul unui cuţit de tranşare.
Puneţi pe farfurii uniform foie gras, piept de raţă, pipote, jambon, seminţe de pin şi hasmaţuchi.
Adăugaţi sosul vinegretă (o lingură şi jumătate la o farfurie).
Pofta buna!
Salata cu pastrama de pui din: pastrama din piept de pui, ridichi, salata verde, oua, ardei gras, castravete, ceapa verde, masline, maioneza, zeama de lamaie, rosie, sare, piper. Ingrediente: 200 g pastrama piept de pui 1 legatura ridichi 1 salata verde 2 oua 1 ardei gras rosu 1 castravete 2-3 fire ceapa verde 50 g […]
Pofta buna!