Salata cu legume si banane

Printeaza

Salata cu legume si banane din: sparanghel, cartofi, telina, banane, rosii, maioneza, iaurt, smantana, lamaie, sare, piper, zahar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 300 g vârfuri de sparanghel fierte
  • 250 g cartofi fierţi în coajă
  • 100 g ţelină fiartă
  • 2 banane
  • 4 roşii
  • 60 g maioneză
  • 150 g iaurt natural
  • 125 ml smântână pentru gătit
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • pătrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se scurge. Cartofii se cojesc de coajă şi se taie felii subţiri. Ţelîna se taie bastonaşe fine.

Bananele se cojesc şi se taie rondele. Roşiile se opăresc 30 de secundeîn apă clocotită, se curăţă de pieliţă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se taie cubuleţe.

Ingredientele se amestecă cu grijă şi se aranjează în bol. Pentru sos se amestecă maioneza, iaurtul, smântână pentru gătit şi zeama de lămâie. Se asezonează cu sare, piper şi zahăr.

Sosul se toarnă uniform peste salată. Se ornează cu pătrunjel, după ce acesta se spală şi se scutură de apă.

 

Salata cu legume si banane

Salata_cu_legume_si_banane

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.