Spanac sote cu aroma de usturoi din: unt, spanac, usturoi, fileuri de ansoa. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva […]
Salata de legume cu branza feta
PrinteazaSalata de legume cu branza feta din: pastarnac, morcov, seminte de chimion, naut, ulei, sfecla rosie, miere, humus, otet de vin alb, menta, branza feta.
Ingrediente:
- 4 păstârnaci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în sferturi
- 4 morcovi, tăiaţi în sferturi
- 2 linguriţe seminţe de chimion
- 1 conservă de 400g de năut, boabele scurse
- 2 linguri de ulei . –
- 500g de sfeclă roşie fiartă, scursă şi tăiată în sferturi
- 2 linguri de miere
- 200g de humus
- 2 linguri de oţet din vin alb
- 1 legătură mică de mentă
- 200g de brânză feta
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte păstârnacul, morcovii, seminţele de chimion şi năutul prin ulei, sare şi piper, într-o tavă mare de copt. Coace-le 30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea intervalului.
Adaugă sfecla roşie în tavă şi stropeşte ingredientele cu miere, apoi dă tava din nou la cuptor, pentru 10 minute. Intinde humusul într-un strat subţire pe un platou mare sau împarte-l între 4 farfurii.
Când legumele sunt gata, stropeşte-le cu oţet şi amestecă totul bine în tavă. Aşază legumele peste humus, presară deasupra menta şi brânza, stropeşte totul cu eventualul sos rămas în tavă şi serveşte.
Salata de legume cu branza feta
Pofta buna!
Spanac sote cu aroma de usturoi