Salata de legume coapte cu capere
PrinteazaSalata de legume coapte cu capere din: vinete, ardei, manatarci, mozzarella, rosii, usturoi, sardele, capere, maghiran, busuioc, ulei de masline, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- două vinete
- un ardei roşu şi unul galben
- 200 g de mînătărci în ulei
- 250 g mozzarella
- 60 g roşii deshidratate
- 3 fileuri de sardele în ulei
- doi căţei de usturoi
- 3 linguri de capere
- o jumătate de linguriţă de maghiran
- 4 fire de busuioc
- 5 linguri de ulei de măsline
- două linguri de oţet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Salata de legume coapte cu capere: Puneţi ardeii pe grătarul cuptorului, acoperit cu folii de aluminiu, şi lăsaţi-i să se rumenească timp de . 20-30 de minute, întorcîndu-i din cînd în cînd.
Cînd sînt calzi, băgaţi-i într-o pungă de plastic (se vor putea curăţa mai uşor de coajă).
Tăiaţi vinetele pe lungime în felii groase de un cm. Aşezaţi-le pe o folie de aluminiu, săraţi-le, piperaţi-le şi ungeţi-le cu puţin ulei.
Puneţi-le sub grilul cuptorului pentru 15 minute, întorcîndu-le la jumătatea timpului de coacere, apoi scoateţi-le, tăiaţi-le fîşii şi plasaţi-le într-o salatieră.
Curăţaţi ardeii, apoi tăiaţi-i fîşii. Săraţi-i, piperaţi-i, apoi puneţi-i şi pe aceştia în salatieră. Adăugaţi roşiile deshidratate, tăiate mărunt.
In final tăiaţi mozzarella rondele şi faceţi mînătărcile bucăţele, după ce le-aţi scurs.
Pregătiţi sosul punînd sardelele făcute bucăţele într-un castron împreună cu oţetul balsamic.
Adăugaţi usturoiul curăţat şi mărunţit, apoi trei linguri de ulei şi omogenizaţi. Incorporaţi caperele şi maghiranul, amestecînd din nou.
Turnaţi jumătate din cantitatea de sos în salatieră şi amestecaţi. Repartizaţi preparatul pe farfurii întinse, aşezaţi mozzarella şi mînătărcile, acoperiţi cu sosul rămas, adăugaţi busuiocul tăiat fin şi serviţi.
Poftă bună!