Muraturi din mix de legume din: dovlecei, rosii, ardei, usturoi, foi de dafin, frunze de telina, piper, sare, zahar. Ingrediente: 4 dovlecei 10 roşii tari 4 ardei graşi o căpătână usturoi 2 foi dafin 10 frunze ţelină 2 linguriţe piper boabe 2 linguriţe sare 2 linguri zahăr un litru oţet din vin alb 200 ml […]
Salata de legume coapte pentru iarna
PrinteazaSalata de legume coapte pentru iarna din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi.
- 5 kg vinete
- 5 kg ardei gras
- 5 kg ardei capia
- 150 g zahăr
- 250 g ulei
- 250 ml oţet
- sare
- piper
- 3-4 căpăţâni usturoi
Ingrediente sos:
- 200 ml ulei
- 150 g zahăr
- 250 ml oţet
- sare şi piper
Mod de preparare:
Coci legumele, apoi le pui la scurs şi le laşi la răcit.
După ce s-au răcit legumele, le rupi fâşii şi le amesteci cu sosul.
Pregăteşti sosul, amesteci uleiul cu zahărul, oţetul, sare şi piper.
Laşi legumele în acest sos, timp de 1 oră. Scoţi legumele şi le aşezi în borcane. Sosul rămas îl torni deasupra şi închizi borcanele.
Infăşori borcanele în ziare, le pui într-un vas mai mare, torni apă până aproape de nivelul capacelor şi le fierbi la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute.
Laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le pui în cămară.
Salata o consumi ca aperitiv sau ca garnitură.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Muraturi din mix de legume
Muraturi de toamna tarzie
Muraturi de toamna tarzie Se taie felii 4-5 morcovi, 1 kg gogoşari, 2 cepe şi 1 căpăţână de usturoi. Se desface în bucheţele 1 conopidă. Se alternează legumele în borcane încăpătoare, apoi se toarnă o soluţie pregătită jn 1L oţet, apă, 2 linguri sare grunjoasă, 4 linguri zahăr, piper boabe şi foi de dafin. Se închid borcanele ermetic […]
Pofta buna!