Salată de legume crude
PrinteazaSalată de legume crude
Ingrediente:
- 1 salată verde
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 sleclă
- 1 ridiche neagră
- 1/2varză roşie
- 1/2 varză albă mică
- l fir de praz
- pătrunjel verde
- ulei,
- oţet sau zeamă de lămîie
- sare
- piper
- hrean
Mod de preparare:
Salată de legume crude: Pe o farfurie lungă aşezăm de jur împrejur foi de salată verde.
Apoi dăm pe răzătoarea mare : morcovi, sfeclă, ţelină, ridiche, afară de hrean, care se rade mărunt.
Tăiem subţire varza roşie şi varza albă.
Cine doreşte, taie prazul în rondele. Aşezăm legumele pe o farfurie lungă, în straturi, după culori, de exemplu : ţelină, morcov, ridiche, sfeclă, hrean, varză roşie, varză albă etc.
Rondelele de praz pot fi aşezate la un loc sau rînduite împrejurul farfuriei.
Putem aşeza legumele şi pe o farfurie rotundă, în triunghiuri (ca feliile de tort). Aranjamentul depinde de gustul gospodinei. De asemenea putem servi în salatieră cu mai multe despărţituri.
La masă fiecare se serveşte cu legumele în farfurie, le amestecă şi adaugă după gust oţet (sau zeamă de lămîie), sare, prper şi ulei. Se serveşte ca gustare.
Aceeaşi salată poate fi pregătită cu legumele amestecate şi acoperite cu maioneză.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salata de legume crude