Salată de legume crude

Printeaza

Salată de legume crude

Ingrediente:

  • 1 salată verde
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 sleclă
  • 1 ri­diche neagră
  • 1/2varză roşie
  • 1/2 varză albă mică
  • l fir de praz
  • pătrunjel verde
  • ulei,
  • oţet sau zeamă de lămîie
  • sare
  • piper
  • hrean

 

Mod de preparare:

Salată de legume crude: Pe o farfurie lungă aşezăm de jur îm­prejur foi de salată verde.

Apoi dăm pe răzătoarea mare : morcovi, sfeclă, ţelină, ridiche, afară de hrean, care se rade mă­runt.

Tăiem subţire varza roşie şi varza albă.

Cine doreşte, taie prazul în rondele. Aşezăm legumele pe o farfurie lungă, în straturi, după culori, de exemplu : ţelină, morcov, ridiche, sfeclă, hrean, varză ro­şie, varză albă etc.

Rondelele de praz pot fi aşezate la un loc sau rînduite îm­prejurul farfuriei.

Putem aşeza legumele şi pe o farfurie rotundă, în triunghiuri (ca feliile de tort). Aranjamentul depinde de gustul gospodinei. De asemenea pu­tem servi în salatieră cu mai multe des­părţituri.

La masă fiecare se serveşte cu legumele în farfurie, le amestecă şi adaugă după gust oţet (sau zeamă de lămîie), sare, prper şi ulei. Se serveşte ca gustare.

Aceeaşi salată poate fi pregătită cu le­gumele amestecate şi acoperite cu maio­neză.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salata de legume crude

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.