Triunghiuri cu branza din: lapte, gris, oua, faina, pesmet, grasime, sare si branza de vaca. Ingredinte: 1/2 litru lapte 1 pahar gris 1 ou 2 linguri faina 3 linguri pesmet 3 linguri grasime sare branza de vaca Mod de preparare Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se […]
Salata cu legume si cuscus
PrinteazaSalata cu legume si cuscus din: cuscus, apa, rosii, dovlecel, morcov, ardei, ceapa, scortisoara, anason, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 ceşcuţă de cuşcuş
- 1 ceşcuţă cu apă
- 4 roşii cherry
- 1/2 dovlecel
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 2 fire de ceapă verde
- scorţişoară
- anason
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pune cuşcuşul într-un castron. Toarnă peste el apa fiartă cu un praf de sare. Acoperă cu un capac şi lasă să se umfle aproximativ cinci minute.
Taie ceapa peştişori şi căleşte-o puţin în ulei. Adaugă morcovul, ardeiul şi dovlecelul tăiate cubuleţe, iar roşiile tăiate pe jumătate.
Presară un strat de scorţişoară şi anason proaspăt măcinat şi lasă câteva minute pe foc ca să se întrepătrundă aromele. Serveşte salata fie caldă, fie rece.
Salata cu legume si cuscus
Pofta buna!
Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]