Salata de legume fierte cu sos
PrinteazaSalata de legume fierte cu sos din: sfecla, telina, cartofi, ou, mustar, lamaie, untdelemn, sardele, castraveciori acri, patrunjel, sare, piper.
- 0 sfeclă
- o telină
- 2-3 cartofi
- un ou
- o linguriţă muştar
- zeamă de lămâie
- o lingură untdelemn
- 2 sardele
- 2 castraveciori acri
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii şi ţelina şi se coace sfecla în cuptor. Apoi se curăţă legumele şi se taie felii subţiri ca tăiţeii.
Se pun peste ele sare, piper şi un sos preparat din găllbenuş răscopt, frecat cu untdelemn şi la care s-a adaugat muştar, carne de sardele tocată fin şi albuşul de ou răscopt tocat.
Se aşează pe salatieră şi se presară cu pătrunjel verde.
Pofta buna!