Salata de legume fierte
PrinteazaSalata de legume fierte din: cartofi, conopida, morcovi, salata, rosii, sare, prosciutto, piper, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 300 g conopidă
- 4-5 morcovi
- o salată verde
- 300 g rosii cherry
- 200 g prosciutto
- 200 g mozzarella
- sare
- piper roşu
- ulei de măsline
- otet balsamic
- zeama de la 1-2 lămâi
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curătă conopida $i morcovii şi se pun la fiert cu sare.
După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă, se lasă să se răcorească si se curătă. Se alege salata, se spală şi se rupe.
Într-un bol, se pune un strat de salată verde. Se stropeşte cu zeamă de lămâie şi cu otet balsamic.
Se adaugă cartofii, conopida, morcovii fierti, mozzarella si prosciutto, toate tăiate cubulete.
Se stropesc cu ulei de măsline şi otet balsamic. Se presară sare si piper.
Salata de legume fierte
Pofta buna!