Salata de legume cu friptura de porc
PrinteazaO reteta de Salata de legume cu friptura de porc din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan si sos de soia.
- 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii
- 6 linguri sos hoisin
- 2 lingurite piper rosu, zdrobit
- 300 g taitei, fierti
- 1 legatura ceapa verde, sfasiata
- 450 g fasole verde, taiata in doua
- 150 g ridichi, taiate felii
- 2 morcovi, curatati de coaja si taiati fasii cu ajutorul cutitutlui de curatat legume
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- 2 linguri zahar tos
- 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat
- 1 1/2 lingurita ulei de susan – optional
- 1 1/2 linguri ulei de floarea soarelui
- 4 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Stropeşte carnea cu sosul hoisin şi presară piperul roşu; lasă la marinat peste noapte, la rece, într-un vas acoperit sau minimum 3 ore. Incinge grătarul la temperatura potrivită şi rumeneşte carnea 15 minute, întorcând la fiecare 2 minute, până când se pătrunde complet.
Aşază friptura pe platoul preîncălzit, acoperă cu folie şi lasă să stea 15 minute înainte să tai cotletele fâşii oblice.
Amestecă tăieţeii fierţi şi scurşi bine de lichid cu legumele şi zeama de lămâie, într-un bol mic, amestecă ingredientele rămase şi stropeşte salata. Serveşte cu friptura de porc.
Salata de legume cu friptura de porc
Pofta buna!