Salată de legume la grătar
PrinteazaO reteta de salata de legume la gratar din: vinete, dovlecei, sare, piper, ardei, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, otet de sherry si patrunjel.
- 350 g vinete
- 700 g dovlecei
- Sare si piper negru
- 1 ardei rosu mare, taiat in patru
- 2 linguri ulei de masline
Pentru sos:
- Un varf de cutit de praf de chilli
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura otet de sherry
Ornare:
- frunze de patrunjel tocate
Mod de preparare:
Se tapeteaza 2 tavi cu hartie cerata. Se taie vinetele si dovleceii pe lungime in felii de 2 cm, se asaza in tavi pe un singur strat si se presara sare. Se lasa deoparte 15 minute. Intre timp se pregateste sosul. Se amesteca piperul, usturoiul si otetul, se potriveste de sare si se lasa deoparte.
Se incalzeste o tigaie pentru gratar la foc potrivit spre iute sau se potriveste gratarul din cuptor la foc mediu spre maxim. Se unge ardeiul cu ulei si se coace, cu interiorul in sus pe foc sau cu interiorul in jos, sub gratarul din cuptor 5 minute, sau pana cand s-a inmuiat si pielitele s-au innegrit putin.
Se asaza ardeiul intr-un castron mare, se stropeste cu o treime din sos si se amesteca. Se clatesc feliile de vinete si de dovlecei si se zvanta, apoi se ung putin cu ulei. Se pun pe rand sub gratarul din cuptor vinetele 3-4 minute pe fiecare parte si dovleceii 2-3 minute pe fiecare parte.
Se taie vinetele si dovleceii copti in doua pe latime si se adauga peste ardei. Se toarna restul de sos si se amesteca bine. Se acopera si se tine salata la frigider 3 ore sau peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Se serveste la temperatura camerei.
Salată de legume la grătar
Pofta buna!