Salata de legume cu grau si patrunjel
PrinteazaSalata de legume cu grau si patrunjel din: grau, supa de legume, ulei de masline, orcovi, portocale rosii, ulei de masline, miere, fenicul, otet de vin rosu, rosie, patrunjel, masline.
- 400g de grâu
- 1 cub supă de legume
- 4 linguri ulei de măsline
- 400g de morcovi
- 3 portocale roşii, coaja rasă de la 2 şi zeama de la una
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguriţe de miere
- 2 bulbi de fenicul, feliaţi subţire
- 4 linguri oţet din vin roşu
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
- 70g de măsline negre, fără sâmburi
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C şi fierbe graul împreună cu cubul de supă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, nu-l fierbe prea tare, pentru că nu trebuie să devină foarte moale!
Când este gata, scurge-l bine şi amestecă-l pe un platou cu 1 lingură ulei de măsline, pentru ca boabele să nu se lipească între ele prea mult.
Intre timp, tăvăleşte morcovii prin ulei de măsline, coajă rasă de portocală, sare şi piper într-o tavă de copt, apoi dă-i la cuptor 15 minute.
Adaugă jumătate din cantitatea de miere şi feniculul şi dă din nou tava la cuptor 10 minute, apoi lasă legumele să se răcească 5 minute.
Indepărtează urmele de coajă şi membrana albă de la cele 2 portocale a căror coajă ai ras-o, apoi toacă-le grosier sau taie-le în felii.
Amestecă uleiul de măsline rămas, 1 linguriţă de miere, oţetul din vin roşu şi zeama de portocală, sare şi piper.
Pune morcovii copţi şi feniculul pe platou, peste grau, împreună cu bucăţile de portocală, ceapa roşie, ierburile şi măslinele.
Stropeşte salata cu dressing şi amestecă bine.
Garnisiti cu patrunjel si serviti.
Salata de legume cu grau si patrunjel
Pofta buna!