Salata de legume cu maioneza de casa
PrinteazaSalata de legume cu maioneza de casa din: ceapa rosie, ciuperci, ardei capia, cartof dulce, telina, ardei gras, morcov, marar, masline, mazare, seminte, pasta de tahini, lamaie, faina de mustar, turmeric, sare, ulei de masline.
Ingrediente salată:
- 1 ceapă roşie
- 2-3 ciuperci albe
- l ardei capia roşu
- 1/2 cartof dulce
- 1 rădăcină de ţelină mică
- 1 ardei gras galben
- 1 morcov
- câteva fire de mărar
- 100 g măsline fără sâmburi
- 100 g mazăre verde congelată
Ingrediente maioneză:
- 150 g seminţe de floarea- soarelui, hidratate cel puţin 4 ore
- 2 linguriţe tahini (pastă de susan)
- sucul de la 1 lămâie
- 1/2 linguriţă făină de muştar (seminţe de muştar râşnite)
- 1 linguriţă cu vârf turmeric
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Se prepară salata, ceapa roşie, ciupercile champignon şi ardeiul capia se taie cubuleţe şi se marinează într-o lingură de ulei de măsline şi o lingură de oţet de mere, între 2 şi 4 ore.
Se taie celelalte legume cubuleţe. Mazărea se pune într-un bol cu apă călduţă.
Se prepâră maioneza, se pun seminţele în blender, cu pasta tahini, sucul de lămâie, făina de muştar, uleiul de măsline şi un pic de apă.
Mixaţi, dacă mai trebuie apă, adăugaţi cât să devină o pastă cremoasă. Adăugaţi celelalte ingrediente şi potriviţi la gust.
Se asamblează salata, se amestecă legumele cu mai mult de jumătate din crema dp seminţe.
Se repartizează în boluri şi se ornează cu ce a mai rămas din maioneză.
Salata de legume cu maioneza de casa
Pofta buna!