O reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra.
Ingrediente:
pastă de tomate
o salată verde
200 g năut
4 roşii
400 g mozzarella
200 ml suc de roşii
100 ml apă
o lingură de ulei de măsline
2 căţei de usturoi
o ceapă mică
4 fire de busuioc
sare
piper
telemea de oaie sau telemea de capră
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii.
Se adaugă sucul de roşii în care s-a dizolvat o lingură de pastă de tomate Olympia, apă, sare, piper şi puţin busuioc tocat.
Se fierbe totul până scade sosul, se opreşte focul şi se presară restul de busuioc tocat. Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se pune la foc în apă clocotită cu puţină sare.
Se trece sub un jet de apă rece şi se pune într-un castron. Se adaugă salata verde spălată şi ruptă bucăţele, roşiile spălate şi tăiate felii subţiri.
Se presară brânza mozzarella tăiată în bucăţele, se amestecă şi se serveşte alături de sosul de roşii cu busuioc.
Pentru plus de gust, se adaugă şi puţină telemea de oaie sau de capră.
as scoate nautul ca nu-mi place si as pune niste fasole, sa vedem si salata mea de legume cu mozzarella cum o iesi 🙂
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
as scoate nautul ca nu-mi place si as pune niste fasole, sa vedem si salata mea de legume cu mozzarella cum o iesi 🙂