Salată de Alge Wakame cu Castraveți – este un preparat tradițional japonez, cunoscut pentru beneficiile sale nutritive și gustul său revigorant. Algele wakame sunt bogate în vitamine și minerale, iar castraveții adaugă un plus de prospețime și crocănțime. Această salată este perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă, ideală pentru orice moment al zilei. […]
Salata de legume si peste
PrinteazaSalata de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar, cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar.
Ingrediente:
- 5 oua
- o lingura mustar dulce
- 4 linguri cu maioneza
- 3 linguri cu smantana
- un mar
- 4 cartofi
- 400 g creveti
- 300 g fileuri de peste
- o telina
- 100 g rosii uscate
- doi castraveti verzi
- un morcov
- ulei
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Ouăle se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi patru din ele se taie în bucăţi mai mici.
Cele rămase se pun într-un bol împreună cu un sfert de linguriţă cu sare, piper după gust, muştarul şi două linguri cu ulei.
Se adaugă maioneza şi smântână, se pasează totul cu un blender şi se introduce la rece.
Cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Fileurile de peşte se condimentează, se taie bucăţele şi se prăjesc îin ulei încins.
Ţelina se curăţă de coajă, se taie bastonaşe şi se prăjeşte în ulei încins.
Se pun cartofii într-un bol împreună cu peştele, roşiile uscate tăiate mărunt, ouăle tocate şi creveţii prăjiţi.
Se adaugă mărul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe, morcovul dat prin râzătoare şi castraveţii verzi tăiaţi cubuleţe.
Se toarnă deasupra sosul cu ouă, se condimentează, se presară mărar tocat şi se amestecă totul.
Salata se serveste imediat alaturi de telina prajita sau dupa ce a stat la rece 30 de minute.
Salata de legume si peste
Pofta buna!
Salată de Alge Wakame cu Castraveți