Salata de legume proaspete cu sos de busuioc
PrinteazaSalata de legume proaspete cu sos de busuioc din: dovlecei mici, cartofi noi mici, fasole verde, fasole albă la conservă, roşii, paste făinoase, brânză feta (sau mozzarella), seminţe de pin, busuioc, pătrunjel, usturoi, ulei de măsline, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g de dovlecei mici
- 250 g de cartofi noi mici
- 150 g de fasole verde
- 150 g de fasole albă natur, la conservă
- 2 roşii mari
- 125 g de paste făinoase, cochilii
- 150 g de brânză feta (sau mozzarella)
Pentru sos:
- 1 legătură mare de busuioc
- 4 fire de pătrunjel
- doi căţei de usturoi
- o lingură de seminţe de pin
- 8 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi fierbeţi-i la vapori timp de 20 de minute, apoi tăiaţi-i cubuleţe.
Intre timp, curăţaţi de aţe fasolea verde, spălaţi-o şi fierbeţi-o în apă cu sare, timp de 15 minute.
Scurgeţi-o şi treceţi-o printr-un jet de apă rece.
Spălaţi dovleceii, fără să-i curăţaţi de coajă, apoi tăiaţi-i cubuleţe. Scurgeţi cu grijă fasolea boabe.
Fierbeţi pastele-cochilii timp de 10 minute în apă clocotită, în care aţi pus şi sare.
Scurgeţi-le şi puneţi-le deoparte. Apoi, brânza trebuie făcută bucăţele.
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă, după care tocaţi-le cubuleţe.
Preparaţi sosul: mixaţi seminţele, astfel încât să obţineţi din ele un praf.
După aceea, adăugaţi usturoiul curăţat, pătrunjelul şi busuiocul, uleiul de măsline, utilizând aparatul intermitent, până ce amestecul devine verde. Apoi puneţi sare şi piper după gust.
Puneţi toate legumele într-un castron, împreună cu pastele-cochilii, adăugaţi sosul, amestecaţi şi, la final, puneţi brânza.
Ornaţi cu câteva frunze de busuioc.
Salata de legume proaspete cu sos de busuioc
Pofta buna!