Salata de legume rumenite cu feta si rodie
PrinteazaSalata de legume rumenite cu feta si rodie din: radacinoase (sfecla, cartof dulce, pastarnac, morcov), ulei de masline, boia iute, patrunjel proaspat, rucola, seminte de rodie, amestec de seminte, branza feta, pasta de susan – tahini, iaurt natural, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 500 g radacinoase (sfecla, cartof dulce, pastarnac, morcov)
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
- 50 g rucola
- 4 linguri seminte de rodie
- 2 linguri amestec de seminte – dupa gust
- 100 g branza feta, sfaramata
Pentru vinegret:
- 1 lingura pasta de susan – tahini
- 4 linguri iaurt natural
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Curata de coaja si taie toate legumele in bucati de marime egala.
Stropeste cu ulei si presara boia. Da la cuptor 20-30 min, amestecand la jumatatea intervalului.
Adauga patrunjelul si amesreca. Portioneaza rucola in doua farfurii de servit si si pune legume deasupra.
Combind ingredientele pentru vinegreta si adaugd 1 lingura de apa si stropeste legumele.
Presara semintele de rodie si feta.
Salata de legume rumenite cu feta si rodie
Pofta buna!