Salata de legume rumenite cu feta si rodie

Printeaza

Salata de legume rumenite cu feta si rodie din: radacinoase (sfecla, cartof dulce, pastarnac, morcov), ulei de masline, boia iute, patrunjel proaspat, rucola, seminte de rodie, amestec de seminte, branza feta, pasta de susan – tahini, iaurt natural, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 500 g radacinoase (sfecla, cartof dulce, pastarnac, morcov)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 50 g rucola
  • 4 linguri seminte de rodie
  • 2 linguri amestec de seminte – dupa gust
  • 100 g branza feta, sfaramata

Pentru vinegret:

  • 1 lingura pasta de susan – tahini
  • 4 linguri iaurt natural
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Curata de coaja si taie toate legumele in bucati de marime egala.

Stropeste cu ulei si presara boia. Da la cuptor 20-30 min, amestecand la jumatatea intervalului.

Adauga patrunjelul si amesreca. Portioneaza rucola in doua farfurii de servit si si pune legume deasupra.

Combind ingredientele pentru vinegreta si adaugd 1 lingura de apa si stropeste legumele.

Presara semintele de rodie si feta.

 

Salata de legume rumenite cu feta si rodie

Salata_de_legume_rumenite_cu_feta_si_rodie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.