Salata de legume cu sos

Printeaza

Salata de legume cu sos din: ardei gras, ceapa, ciuperci, fasole, telina, sos de soia, mustar, curry, sare, piper, ulei de masline, legume de sezon.

Ingrediente:

  • doi ardei graşi verzi
  • doi ardei capia roşii
  • două cepe albe
  • 400 g ciuperci
  • 200 g fasole mange-tout
  • un sfert de ţelină
  • două linguri de sos de soia
  • muştar dulce
  • pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Salata de legume cu sos: lntr-un bol se pun o linguriţă de muştar, jumătate de lin­guriţă de pudră de curry, sare şi piper după gust.

Se adaugă sosul de soia, se mixează şi se acoperă cu folie alimentară. Ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bastonaşe subţiri şi se fierbe în apă cu sare.

Fasolea se fierbe, se clăteşte cu apă rece şi se pune într-o strecurătoare împreună cu ţelina.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se călesc două minute. Se adaugă ardeii graşi şi ardeii capia tăiaţi cuburi, ciupercile tăiate în patru, sarea şi piperul.

Se prăjesc la foc iute zece minute, se adaugă fasolea, ţelina şi se mai prăjesc timp de trei minute.

Se scot legumele cu o paletă, se pun într-un castron, se toarnă deasupra vinegreta, se amestecă şi se servesc.

Salata se poate prepara în orice anotimp, cu legume de sezon.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.