Salată de leurdă

Printeaza

Salată de leurdă din: leurda, varza alba, telina, ulei, tarate de grau, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, leustean, legume uscate, zeama de varza acra.

Ingrediente:

  • 300 g leurda
  • 300 g varza alba
  • 3 linguri telina rasa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri tarate de grau sau de secara
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 1 litru zeama de varza acra

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, tăiaţi-le în cubuleţe cât mai mici şi puneti-le într-iun castron mai mare.

Adăugaţi varza rasă, ţelina şi amestecul de legume uscate. Turnaţi uleiul şi amestecaţi bine ingredi­entele.

Lăsaţi-le în repaus 10 minute, apoi adăugaţi leurda spălată şi tăiată în fâşii, leuşteanul tocat mărunt şi zeama de varză acră.

Amestecaţi din nou, acoperiţi vasul şi ţineţi-l la temperatura camerei 30 de minute înainte de servire.

Salată de leurdă

Salata_de_leurda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.