Salată libaneză cu bulgur

Printeaza

Salată libaneză cu bulgur: bulgur, ceapa verde, rosii cherry, patrunjel verde, menta verde, lamaie, ulei de masline, piper macinat, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de bulgur
  • 2-3 fire ceapă vetde
  • 6 roşii cherry
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 7-8 frunze mentă verde
  • 1 lămâie
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Acoperi bulgurul cu apă rece şi il lasi aproximativ 40 de minute, până se umflă.

Scurgi apa rămasă şi aşezi bulgurui într-o salatieră. Speli pătrunjelul şi îl toci mărunt.

Procedezi la fel cu frunzele de mentă. Cureţi ceapa şi o tai mărunt, iar roşiile le taie cubuleţe.

Amesteci toate aceste ingrediente, adaugi bulgurul hidratat, piper măcinat, sare, ulei de măsline, zeamă de lămâie, în funcţie de gust şi preferinţe şi amesteci din nou.

Laşi 5-6 minute la rece să se aromatizeze bine, apoi serveşti salata, fie în salatieră, fie pe frunze de salată verde, alături de kibbeh sau alte preparate cu carne.

 

Salată libaneză cu bulgur

Salata_libaneza_cu_bulgur

Pofta buna!

 

 

 

Leușteanul în Detaliu: Descoperă Istoria, Beneficiile și Contraindicațiile acestei Plante Uimitoare

Leușteanul (Levisticum officinale) este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Apiaceae, aceeași familie cu pătrunjelul, morcovul și mărarul. Este originar din Asia de Sud-Vest, dar a fost adus în Europa înainte de era noastră. Este folosit atât ca plantă medicinală, cât […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.