Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru
PrinteazaO reteta de salata cu linte si ardei copti, cu cimbrisor din: ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, linte, otet balsamic, patrunjel, sare si piper.
- 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi, curatat, fara samburi
- 1 ardei gras galben sau portocaliu taiat in sferturi, curatat, fara samburi
- 2 cepe rosii mari, taiate felii
- 2 catei de usturoi, cu coaja
- frunzele de la doua crengute de cimbru proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g linte, spalata
- 2 linguri otet balsamic
- o mana de patrunjel proaspat
- sare si piper negreu, proaspat macinat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 grade Celsius (ultima treaptă a aragazului). Ardeii, cepele, usturoiul, cimbrişorul şi uleiul se amestecă într-o tavă încăpătoare de copt şi se coc 35-40 min.
Intre timp se fierbe lintea intr-o oala mare cu apa clocotita, cu putina sare, aproximativ 20-25 min, până când se frăgezeşte.
Intr-un vas, se păstrează două linguri din apa în care a fiert lintea, după care aceasta se scurge şi se lasă la răcit.
Cateii de usturoi se curată de coajă şi se zdrobesc împreună cu oţetul balsamic şi lichidul păstrat de la linte. Se adaugă apoi, împreună cu pătrunjelul, peste linte.
Se potriveşte gustul de sare şi piper. Legumele coapte se aranjează deasupra lintei şi se servesc.
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru
Pofta buna!