Salata de linte cu ciuperci

Printeaza

Salata de linte cu ciuperci din: morcov, linte, telina, rosii, usturoi, ciuperci, praz, lamaie, chimen, sare, ulei, patrunjel.

 

Ingrediente:Salata de linte cu ciuperci

  • 1 morcov fiert
  • 1 conservă mică cu linte
  • 1 fir de ţelină
  • 2 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 g ciuperci
  • partea albă a unui fir de praz
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen
  • 1 linguriţă ulei
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • sare
  • 2-3 fire de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Morcovul, prazul şi ţelina le pui la fiert în apă cu un praf de sare.

Intre timp, tai roşiile şi treci lintea sub un jet de apă, pentru a elimina conservantul.

Ciupecile curăţate şi spălate le tai felii şi le căleşti în tigaie, până se evaporă apa pe care şi-o lasă.

Tai mărunt morco­vul, prazul şi ţelina fierte şi le pui într-un castron cu lintea, ciupercile şi roşiile.

Adaugi usturoiul feliat, chimenul, ulei şi sucul de lămâie.

Potriveşti gustul de sare şi presari deasupra pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata usoara de linte

Salata usoara de linte din: linte, morcov, ceapa, telina, ulei, sare, suc de lamaie. Ingrediente:  250 g linte verde un morcov o ceapă roşie 2 tije ţelină 2 linguri ulei sucul unei lămâi sare   Mod de preparare: Lintea bine spălată şi morcovul se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Intre […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.