Salată de linte cu dovleac

Printeaza

Salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, curry, praf de curcuma, supa, sare si piper cayenne.

Ingrediente:

 

  • 400 g dovleac, curăţat de coajă şi seminţe
  • 300 g roşii cherry
  • 100 g spanac
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 g linte (cutie)
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1/4 linguriţă curry
  • 1/4 linguriţă praf de curcuma
  • 400 ml supă
  • sare
  • piper Cayenne

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleacul cuburi, spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două, pregătiţi spanacul şi lăsaţi-l să se scurgă.

Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le cubuleţe.

Căliţi-le în ulei. Adăugaţi lintea scursă şi presăraţi cu boiaua de ardei, curry şi curcuma.

Stingeţi cu supa şi lăsaţi totul să fiarbă circa 10 minute. După 5 minute, adăugaţi roşiile şi dovleacul şi turnaţi, eventual, încă puţină supă.

Adăugaţi spanacul, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper de Cayenne.

Serviţi salata rece sau călduţă.

 

 

Salată de linte cu dovleac

crop Salata-de-linte-cu-dovleac.jpg

Poftă buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.