Salata de linte cu dovlecei
PrinteazaSalata de linte cu dovlecei din: linte, dovlecei, miez de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de in, cimbru, otet balsamic, ulei de masline, spanac, leurda, menta verde, busuioc verde, sare, piper, ulei, crutoane.
- 200 g linte
- doi dovlecei
- 50 g miezuri de floarea soarelui
- 20 g seminte de susan
- seminte de in
- 2 cm cimbru
- 20 ml otet balsamic
- 20 ml ulei de masline
- 100 g spanac
- leurda
- menta verde
- busuioc verde
- sare
- piper
- ulei
- crutoane
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie felii subţiri, se presară cu sare şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Se presară cu piper, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante. Spanacul, menta şi busuiocul se spală, se scurg şi se rup în bucăţi mai mici.
Lintea fiartă se scurge de apă şi se pune-într-un bol împreună cu seminţele de susan, cu o linguriţă cu seminţe de in, miezurile de floarea-soarelui şi cimbru. Se toarnă oţetul balsamic, uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Se adaugă verdeţurile rupte, o legătură de leurdă tocată mărunt şi se amestecă.
Se aşază feliile de dovlecei pe platou, se pune alături salata de linte, se presară cu restul de cimbru şi se serveşte imediat.
Se servesc ca atare sau cu crutoane de paine cu aroma de cimbru si busuioc.
Salata de linte cu dovlecei
Pofta buna!