Infuzie de coriandru pentru balonare: Remediu natural pentru o digestie ușoară. Coriandrul (Coriandrum sativum) este o plantă aromatică folosită nu doar în bucătărie, ci și în medicina tradițională pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv. Infuzia de coriandru este un remediu natural eficient pentru ameliorarea balonării, reducerea gazelor și stimularea digestiei. Datorită uleiurilor esențiale și […]
Salata de linte cu feta
PrinteazaSalata de linte cu feta din: linte, ardei gras, castravete, ceapa, branza feta, patrunjel, dafin, sare, piper, lamaie, mustar Dijon, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg linte uscată
- 1 cană ardei roşu gras tocat bucăţele
- 1 cană castravete tocat bucăţele
- 1/2 cană ceapă tocată (verde, roşie sau albă)
- 1/2 cană brânză feta sfărâmată
- 3 linguri pătrunjel (sau mărar) tocat
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Pentru dressing:
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguriţe muştar Dijon
- sare
- piper
- 5 linguri ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare:
Salata de linte cu feta: Lintea se fierbe într-o oală cu apă (care o acoperă cu 2-3 cm) cu dafin, puţină sare şi piper.
fierbe aproximativ o oră, mestecându-se din când în când până când este pătrunsă, dar îşi păstrează forma (eventual, se mai adaugă puţină apă).
strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se amestecă împreună cu ardeiul, castravetele, ceapa şi verdeaţa.
amestecă bine ingredientele pentru dressing, apoi se toarnă deasupra salatei şi se amestecă.
serveşte cu brânză feta şi verdeaţă.
Pofta buna!
Friptură de Cocoș la Cuptor: Este un preparat aromat, perfect pentru cei care își doresc să experimenteze cu arome exotice în bucătărie. Acest fel de mâncare combină textura unică a cocosului cu o marinadă dulce-picantă, oferind o experiență culinară vibrantă și plină de savoare. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Marinarea: 30 de minute (opțional, dar recomandat) […]