Salata cu linte galbena
PrinteazaO reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde, ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea.
- 250 g linte galbena
- 300 g fasole verde din conserva
- 2 ardei copti
- 1 ceapa rosie
- 4 linguri boabe de fasole alba din conserva
- 3 fire de ceapa verde
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- telemea
Mod de preparare:
Fierbi lintea în apă cu un praf de sare, o strecori şi o aşezi într-un castron mare. Adaugi peste linte boabe de fasole albă scurse de zeamă, clătite cu apă rece şi scurse din nou. Adaugi fasolea verde scursă de zeama în care a fost conservată, ardeii copţi tăiaţi fâşii şi ceapa roşie şi partea albă de la cea verde tăiate bucăţele.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor să nu se zdrobească ingredientele. Separat, amesteci uleiul cu zeama de lămâie şi asezonezi salata, după gust. O poţi servi şi garnisită cu bucăţele de brânză.
Salata cu linte galbena
Pofta buna!