Salata de linte cu legume si busuioc
PrinteazaSalata de linte cu legume si busuioc din: linte, usturi, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, ardei iute, ulei, otet, mustar.
- 200 g linte verde
- usturoi
- doi morcovi
- o ţelină mică
- două cepe roşii
- 80 g ciuperci uscate
- un ardei iute
- 80 ml ulei
- 30 ml oţet
- 15 g muştar cu seminţe
- 5 g busuioc verde
- pătrunjel
- sare
- piper
- roşii
- ardei capia
- castravete
- avocado
Mod de preparare:
Lintea se spală, se fierbe în apă cu sare şi 4 căţei de usturoi necurăţat, se scurge şi se pune într-un bol.
Ciupercile uscate se pun la hidratat în apă călduţă, se presează ca să elimine apa şi se călesc într-o lingură de ulei.
Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Se pun într-un bol împreună cu ardeiul iute tăiat rondele, ciupercile, cepele roşii curăţate şi tăiate rondele sau peştişori, roşiile şi usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă uleiul de măsline rămas, oţetul balsamic şi muştarul cu seminţe, sare şi piper după gust.
Se presară busuiocul şi pătrunjelul tocat, se adaugă lintea şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece circa 30 de minute apoi.
Salata de linte cu legume si busuioc
Pofta buna!