Salata de linte cu legume si busuioc

Printeaza

Salata de linte cu legume si busuioc din: linte, usturi, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, ardei iute, ulei, otet, mustar.

Ingrediente:Salata_de_linte_cu_legume

  • 200 g linte verde
  • usturoi
  • doi morcovi
  • o ţelină mică
  • două cepe roşii
  • 80 g ciuperci uscate
  • un ardei iute
  • 80 ml ulei
  • 30 ml oţet
  • 15 g muştar cu seminţe
  • 5 g busuioc verde
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • roşii
  • ardei capia
  • castravete
  • avocado

 

Mod de preparare:

Lintea se spală, se fierbe în apă cu sare şi 4 căţei de usturoi necurăţat, se scurge şi se pune într-un bol.

Ciupercile uscate se pun la hidratat în apă călduţă, se presează ca să elimine apa şi se călesc într-o lingură de ulei.

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.

Se pun într-un bol împreună cu ardeiul iute tăiat rondele, ciupercile, cepele roşii curăţate şi tăiate rondele sau peştişori, roşiile şi usturoiul tocat mărunt.

Se adaugă uleiul de măsline rămas, oţetul balsamic şi muştarul cu seminţe, sare şi piper după gust.

Se presară busuiocul şi pătrunjelul tocat, se adaugă lintea şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece circa 30 de minute apoi.

 

Salata de linte cu legume si busuioc

Salata_de_linte_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.