Stufat de Miel cu Ierburi Aromatice din: carne de miel, ulei, ceapa, usturoi, faina, vin, supa, patrunjel, marar, leurdasare, piper. Stufatul este o rețetă tradițională, perfectă pentru prânzurile de primăvară, când mielul este în sezon și ierburile sunt la cea mai mare prospețime. Acest fel de mâncare îmbină gustul bogat al cărnii de miel cu […]
Salata de linte cu pastrav
PrinteazaSalata de linte cu pastrav din: linte, pastrav afumat, dafin, hasma, ou, capere, patrunjel, ulei de rapita, lamaie, piper, drojdie.
Ingrediente:
- 200 g linte
- 4 felii de păstrăv afumat
- 1 frunză de dafin
- 1 haşmă
- 1 ou tare
- 2 linguriţe capere
- 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 1 lămâie
- piper
- 1 linguriţă drojdie de bere (facultativ)
Mod de preparare:
Salata de linte cu pastrav: Puneţi lintea într-un volum mare de apă sărată împreună cu frunza de dafin şi daţi în clocot.
Daţi focul mic şi fierberi 10-15 minute. Lintea trebuie să rămână întreagă şi uşor crocantă. Scurgeţi.
Tăiaţi păstrăvul fâşii. Curăţaţi şi tăiaţi în lamele fine haşma. Intr-o salatieră, striviţi oul tare cu furculiţa, adăugaţi uleiul, zeama de lămâie, piperul, haşma, caperele şi pătrunjelul, astfel încât să obţineţi un preparat cremos.
Incorporaţi lintea, păstrăvul, amestecaţi şi ţineţi la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!
Stufat de Miel cu Ierburi Aromatice
un aperitiv clasic care aduce un plus de eleganță și rafinament oricărei mese festive. Aceste ouă delicioase sunt ușor de preparat și combină textura cremoasă a gălbenușului cu gustul savuros al șuncii de Praga, oferind un aperitiv perfect echilibrat și atractiv. Ingrediente: 6 ouă mari 100 g […]