Cafea Geisha: Perla Panama – este adesea descrisă ca fiind cea mai aromată și complexă varietate de cafea din lume. Originară din Etiopia, această varietate a fost redescoperită în Panama, unde condițiile climatice ideale au permis exprimarea întregului său potențial aromatic. Cu note florale, de citrice și un corp delicat, cafeaua Geisha a câștigat numeroase […]
Salata de linte cu prosciutto
PrinteazaSalata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto crudo, ulei etravirgin de masline si sare.
Ingrediente:
- 300 g linte cu bob mic
- 100 g untişor
- 150 g prosciutto crudo, feliat mare
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Clătiţi bine lintea şi fierbeţi-o în multă apă cu sare circa 20 de minute, apoi scurgeţi-o (să fie cu bobul potrivit de tare).
Tăiaţi feliile de prosciutto pătrăţele cu latura cam de 2 cm.
Intr-o tigaie termorezistentă, amestecaţi lintea şi bucăţelele de prosciutto, turnaţi deasupra patru linguri de ulei extravirgin de măsline, săraţi potrivit şi puneţi pe foc foarte mic 10 minute, amestecând bine să prindă gust ingredientele.
Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcorească.
Intre timp, curăţaţi şi spălaţi untişorul, scurgeţi-l şi separaţi-i frunzuliţele. Pe un platou amestecaţi lintea şi prosciutto cu untişorul.
Asezonaţi cu restul de ulei extravirgin de măsline, potriviţi de sare şi amestecaţi bine. Lăsaţi salata să se odinească vreo 10 minute, apoi serviţi-o călduţă.
Salata de linte cu prosciutto
Pofta buna!
Sushi cu scoici. Această rețetă este perfectă pentru cei care doresc să experimenteze cu sushi acasă, aducând o notă de eleganță și prospețime la masă. Scoicile sunt cunoscute pentru gustul lor rafinat și conținutul bogat de nutrienți, fiind o sursă excelentă de proteine și minerale. Știați că sushi-ul, în forma sa modernă, a fost creat […]