Salata de linte Puy cu rosii coapte
PrinteazaSalata de linte Puy cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, linte Puy, lamaie, usturoi, sare, piper, ceapa, franzela.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun pe o tavă 4 roşii tăiate pe jumătate, cu partea tăiată în sus. Se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează. Se coc 15-20 de minute.
Se fierb 100g de linte Puy 20 de minute până ce boabele sunt fragede.
Se scurg, apoi se amestecă bine cu sucul de la 1/2 lămâie, 1/2 căţel de usturoi pisat, 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper.
La sfârşit, se adaugă roşiile, 1/2 ceapă roşie mică tăiată felii şi 1 mână de pătrunjel. Se lasă la răcit şi se pune într-o casoletă.
Pofta buna!