Salata cu linte si smantana
PrinteazaSalata cu linte si smantana din: linte, ceapa, smantana, crenvursti, hasma.
Ingrediente:
- 300 g linte
- 2 cepe
- 500 ml smântână (sau chefir)
- 2 fire crenvurşti
- 1 legătură haşmă (sau ceapă verde)
Mod de preparare Salata cu linte si smantana:
Se înmoaie lintea şi se lasă să stea până a doua zi, când se strecoară şi se pune la fiert în apă rece.
Se condimentează cu sare şi foi de dafin. Când este gata, se strecoară şi se lasă deoparte să se răcească.
Se taie rondele cepele şi se amestecă apoi cu smântână şi lintele.
După gust, se poate adăuga şi o linguriţă de zeamă de lămâie, între timp, se fierb firele de crenvurşti, se taie felii şi se adaugă la salata de linte, împreună cu legătura de haşmă tăiată mărunt.
Pofta buna!