Salata cu linte si somon

Printeaza

Salata cu linte si somon din: quinoa, ulei de masline, supa de legume, sparanghel, boabe de soia, broccoli, coaja de lamaie, zeama de lamaie, fileuri de somon, usturoi, linte, ceapa verde, menta, patrunjel, spanac, fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 140 g de quinoa
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 400 ml supa de legume
  • 250 g sparanghel, capetele lemnoase indepartate
  • 100 g boabe de soia congelate
  • 140 g de broccoli, rupt in buchetele, taiat apoi in jumatati
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 2 fileuri de somon (de circa 150 g fiecare)
  • 1/2 catel de usturoi, zdrobit
  • 250 g linte gata fiarta
  • 6 cepe verzi, feliate pe diagonala
  • o mana de menta si patrunjel
  • 85 g frunze de spanac tanar
  • 25 g fulgi de migdale, prajiti

 

Mod de preparare:

Clăteşte boabele de quinoa şi pune-le într-o tigaie mare nonaderentă. La foc mediu, usucă-le, amestecând pentru a le răspândi prin tigaie.

După ce s-a evaporat tot lichidul, adaugă uleiul. Continuă să le găteşti până ce capătă o nuanţă maronie de alună şi încep să „sară” din tigaie – va dura circa 10-15 minute.

Amestecă oricât de des poţi, pentru a preveni arderea boabelor. Toarnă peste ele supa şi lasă totul să fiarbă 15-20 minute, până ce supa este complet absorbită. Transferă quinoa într-un bol şi las-o să se răcească.

Intre timp, dă în clocot o oală mare cu apă. Pune în ea boabele de soia, sparanghelul şi buchetele de broccoli şi fierbe-le 2 minute.

Scoate-le din apă folosind o spumieră şi transferă-le într-un bol cu apă rece ca gheaţa. Scurge legumele.

Adaugă 1 linguriţă zeamă de lămâie în apa în care au fiert legumele, apoi dă focul mic.

Asezonează fileurile de somon şi scufundă-le în apa din oală. Lasă-le pe foc 6-8 minute, până se pătrund.

Scoate-le pe o farfurie, lasă-le să se răcească, apoi îndepărtează pielea şi rupe carnea în bucăţi mari.

Prepară un dressing mixând usturoiul, mare parte din coaja rasă şi restul de zeamă de lămâie.

Intr-un bol, amestecă quinoa, lintea, legumele, cepele verzi, ierburile, spanacul şi dressingul, apoi asezonează.

Aşază salata pe un platou, pune peste ea somonul, apoi presară migdalele şi coaja rasă de lămâie rămasă.

 

Salata cu linte si somon

Salata_cu_linte_si_somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.