Salată Litoral
PrinteazaSalată Litoral
- 300 g napi sau 6 anghinare curăţate
- 1 ţelină mică
- 12 ciuperci mari
- 25 cozi de raci
- sare
- muştar
- 30 măsline verzi
- 1/4 l aspic
- 3 castraveciori acri
- 1 cutie crabi
- 1/2 lămîie
- 70 g ulei
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Ţelina se dă prin râzătoare, ciupercile şi anghinara fierte iar racii fierţi se taie julien.
Se amestecă cu maioneza făcută din ulei, 1 gălbenuş, sare, muştar şi lămîie.
Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu sferturi de ouă fierte tari, castraveciori tăiaţi rondele, măslinele fără sîmburi, cozile de raci şi aspic.
Pofta buna!